Pravila utrke

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka organizator je osigurao medicinsku zaštitu. Svi koji na dan utrke imaju navršenih 14 godina smiju nastupiti u utrkama od 5 km i 10 km. Natjecateljima mlađima od 18 godina dozvoljeno je natjecanje isključivo uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja. Odgovorni pratitelj maloljetnih natjecatelja prilikom preuzimanja startnih brojeva potpisuju dokument kojim prihvaćaju da su u potpunosti odgovorni za maloljetne natjecatelje. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati s pravilima utrke kojih će se pridržavati radi svoje osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati s mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan i daje privolu da organizator smije koristiti  fotografije na kojima je isti vidljiv a koje su učinjene neposredno prije utrke, za vrijeme i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora. Promet je zatvoren i ispred prve skupine natjecatelja osigurana je policijska pratnja (motocikl). Ukoliko drugačije nije navedeno, primjenjuju se pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima IAAF.

 

Dodatna pravila Dječje utrke

Za naše mlade trkače, koji nažalost još ne mogu sudjelovati na utrci velikih, organizirat ćemo dječje utrke u prijepodnevnim satima na dan utrke. Trasa utrke je u ili oko Amfiteatara u Parku dr. Franje Tuđmana. Djeca će prije starta dobiti listić koji je potrebno popuniti  podacima. Utrku trče s listićem i predaju ga na ulasku u cilj (lijevak). Poredak se utvrđuje prolaskom ciljne linije. U lijevku pretjecanja nisu dozvoljena.
Prijave na dječje utrke su moguće isključivo preko ovog online obrasca: https://goo.gl/forms/4C31P4f3Ne7tuN0k2! Prijave na dan utrke nisu moguće! On-line prijave se zatvaraju 20.06.2019.
Sudjelovanje na dječjim utrkama je besplatno. Svi sudionici utrka dobit će sudioničku medalju.